KADIN YAZARDAN KADIN SORUNLARINI ANLATAN KİTAP

SONBAHARDA GELEN SEVDA

KÜLTÜR-SANAT 7.10.2020 09:48:00 0
KADIN YAZARDAN KADIN SORUNLARINI ANLATAN KİTAP

Kayserili Hikâyeci Yazar Emişe Altun’un, kadınların  ortak ve çözüm bekleyen sorunlarını hikaye türünden dile getirdiği “Sonbaharda Gelen Sevda” adlı kitabı, geçtiğimiz günlerde yayın dünyasına girdi.

Genellikle  aradığı huzuru bulamayıp,  boşanmakla son bulan mutsuz evlilikleri ve şiddet gören kadınların çaresizce çırpındıkları hayatları konu edinen kitap okuyucu tarafından oldukça ilgi gördü. Kitapta; Toplumun kanayan bir yarası olan çocuk yaştaki kızların, ilkokuldan sonra  okutulmayıp, daha çocukluğunu yaşayamadan v e evliliğin gerçek anlamını kavrayamadan, başlık parası karşılığı gönülsüz de  olsa evlendirilmeleri, onların anne olmaya zorlanmaları Yazar Emişe Altun’un kaleminden hüzünlü bir şekilde anlatılıyor.

Yazar Emişe Altun bu konuda gazetemize şu açıklamalarda bulundu:

“ Bir kadın yazar olarak hemcinslerimin bu konuda yaşadıklarını ve çektikleri acıları hikayelerimde dile getirmek  benim  için görevdi diyebilirim. Ayrıca, kendimi şiddet gören kadınlara karşı borçlu hissettim.  Gözlemleyerek gerçek hayattan kesitler de sunduğum kitabımda özellikle kırsal kesimlerde yaşanan ve benim de çoğu zaman tanık olduğum çocuk gelinlerin o masum ve çaresiz bakışlarını, aynı duyguları yaşayarak anlattım.  Aynı konuları içeren ikinci öykü kitabımın çalışması içindeyim. Umarım başarılı olmuşumdur. Tabii ki takdir okuyucunundur.”

Yaşanmış, otuz sekiz kısa öyküden oluşan kitap 150 sayfa olan kitabın yazarı Emişe Altun çalışmalarının devam edeceğini söyledi. MUSTAFA CENGİZ

 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI