İYİ PARTİ KOCASİNAN İLÇE KONGRESİ DE TAMAM

ÜÇ ADAYIN YARIŞTIĞI KONGREYİ BAŞKAN MUSTAFA IŞIK KAZANDI

POLİTİKA 4.12.2022 17:13:00 0
İYİ PARTİ KOCASİNAN İLÇE KONGRESİ DE TAMAM

İyi Parti Kocasinan İlçe Teşkilatı 3.Olağan kongresini partililerinin yoğun bir katılımı ile yaptı. Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen kongrede üç aday başkanlık için ter dökerek yarıştı. Kongrede ipi göğüsleyen isim ise mevcut başkan Mustafa Işık oldu. Işık, delegelerin 235’inin oyuyla yeniden başkan seçilirken, onu 108 oyla Muharrem Yiğen izledi. Diğer aday Muharrem Sızırlıo ise 41 oyda kaldı.

İyi Parti Kocasinan’la İlçe kongrelerini tamamladı. Geçtiğimiz gün İyi Parti Kocasinan İlçe teşkilatı da 3.Olağan İlçe kongresini yaptı. Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda yapılan kongreye il ve ilçe başkanlarının yanısıra belediye meclis üyeleri ile kalabalık bir partili katıldı. Kongrede mevcut Başkan Mustafa Işık, Başkan adaylarından Muharrem Yiğen ve Muharrem Sızırlıo’nın listeleri yarıştı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığını İyi Parti GİK Üyesi Celal Karapınar, kâtip üyeliğini ise Mazhar Polat ile Osman Türk yaptı.

Kongrede ilk konuşmayı mevcut başkan ve başkan adayı Mustafa Işık yaptı. Konuşmasında birlik ve beraberliğe işaret eden Işık,  partilerinin iktidara gelebilmesi için herkesin canla başla çalıştığını söyledi.  Başkan adayı Avukat Muharrem Yiğen ise ufukta 5 ay sonra bir seçim var gibi gözüküyor. Bu seçim partimizden çok ülkemizin geleceği açısından çok çok önemlidir. Bizler oraya odaklandık. Bu bir bayrak yarışıdır. Sonuçta kim kazanırsa kazansın partimiz kazanacak dedi. Diğer Başkan adayı Muharrem Sızırlıo’dabaşkan adaylarına başarı dileklerinde bulunarak, partisinin iktidara gelmesi için çalışacağını kaydetti.

433 delegenin oy kullandığı kongrede ipi göğüsleyen isim ise mevcut başkan Mustafa Işık oldu. Sarı listeyle seçime giren Mustafa Işık, delegelerin 255’inin oyuyla yeniden başkan seçilirken, onu beyaz listeyle 108 oy alan Muharrem Yiğen izledi. Diğer aday Muharrem Sızırlıo ise mavi listeyle 45 oyda kaldı. Sandıkların açılması ve sonuçların açıklanmasının ardından üç adayda sahneye çıkarak birlik beraberlik mesajı verdi. Adaylar biz biriz beraberiz. Partimizi iktidara taşımak için canla başla çalışacağız ifadelerini kullandılar.

Öte yandan İyi Partide 16 ilçe kongresinin tamamlanmasının ardından gözler il kongresine çevrildi.  Tek adayla il kongresine gidileceği belirtilirken mevcut başkan Sebati Ataman’mı yoksa genel merkezin işaret ettiği bir ismin mi kongreye gideceği merak konusu oldu. Haber: Mehmet Yılmaz

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”