Entübe olan sanığın bilinci yerine geldi

Arife öğretmeninin katil zanlısına akıl sağlığı raporu aldırılacak

GÜNCEL 24.09.2021 10:53:00 0
Entübe olan sanığın bilinci yerine geldi

Kayseri’de, bir süre arkadaşlık ettiği rehberlik öğretmeni Arife Nur S.’yi(26), yeniden bir araya gelme isteğine olumsuz yanıt alınca tabanca ile vurup öldürdükten sonra intihara kalkışan ve felç olan T.T. (29), entübe olduğu hastanede bilinci yeniden açıldı. Mahkeme heyeti tarafından hastanede ifadesi alınan ve dava dosyasına giren ifade sonrası, T.T.’nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için rapor aldırılmasına karar verildi.

Olay, 20 Mayıs günü saat 09.00 sıralarında Talas ilçesi Mevlana Mahallesi Taslak Sokak'ta meydana geldi. Rehberlik öğretmeni Arife Nur S., evden çıkışta kendisini bekleyen T.T. ile karşılaştı. T.T., daha önce bir süre arkadaşlık ettiği Arife Nur’a yeniden bir araya gelmek istediğini söyledi. Arife Nur S., olumsuz yanıt verince T.T., belinden çıkardığı tabancayla peş peşe ateş etti. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Arife Nur S., kanlar içinde yere yığıldı. Ardından T.T., tabancayı kendi başına dayayıp, tetiği çekti.
Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, Arife Nur S.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. T.T.  ise yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Arife Nur S., Yahyalı ilçesinde toprağa verilirken, katil zanlısı T.T., tedavisinin ardından 20 Haziran’da tutuklanarak cezaevine konuldu.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENDİ
T.T., hakkında ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Katil zanlısı T.T., iddianamedeki ifadesinde, “Olay günü yanına konuşmak için gittim. Hayatında başka biri olduğunu söyleyince bir anlık gaflet ile ateş ettim. Öldürmek için gitmedim. Pişmanım” dedi.
FELÇ OLDU
Bünyan Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan T.T.’nin Arife öğretmeni öldürdükten sonra tabancayla göğsüne ateş edip, intihara kalkışması sonucu omuriliğinde oluşan hasar, 23 Temmuz'da yeniden nüksetti. Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırılan ve felç kalan T.T. yoğun bakım servisinde entübe olarak tedavi edilmeye başlandı.
BİLİNCİ YENİDEN AÇILDI
Kayseri Şehir Hastanesinden T.T.’nin son durumu hakkında gelen 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelen yazıda, bilincinin yerinde olduğu ve ifadesinin alınabileceği belirtildi. Bunun üzerine mahkeme heyeti tarafından sanık T.T.’nin tedavi gördüğü hastanede ifadesi alınarak dava dosyasına eklendi.
Sanık T.T.’nin, Arife Nur S. ile 4-5 yıl öncesine kadar tanışıklığı olduğunu söyleyerek, cinayeti akşam saatlerinde işlediğini anlattığı,korkutmak amacıyla ateş ettiğini, ardından da Kahramanmaraş’a gittiğini anlattığı ortaya çıktı. Cinayetin sabah saatlerinde olması, T.T.’nin de olay sonrası intihara teşebbüs etmesi nedeniyle, mahkeme heyeti sanık T.T.’nin, hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılamadığını, davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişip gelişmediğinin tespiti için akıl sağlığı raporu aldırılmasına karar verdi.
Haber: Samed Aydın SUN 
 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI