EĞİTİME ÖZGÜVEN GELDİ

Türkiye’de başarılı eğitimleriyle adından sıkça söz ettiren Cihangir Eğitim Kurumları, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

EĞİTİM 5.11.2021 11:13:00 0
EĞİTİME ÖZGÜVEN GELDİ

Kurumun Kayseri şubesi Türkçe öğretmenlerinden Yasir Arslan’ın projesi ile eğitimde özgüvenin önemi bir kere daha vurgulanmış oldu. Türkiye’de ilk olan projede, öğrencilerin kendi beden dillerini kendilerinin yorumlamalarıyla öğrencilerin özgüvenlerinin artması amaçlanmaktadır.

Konu hakkında bilgi veren, düşüncelerini paylaşan Sayın Yasir Arslan şunları söyledi : “Günümüz problemlerinin başında Türkçe’yi doğru kullanamama ve iletişim sorunları bulunmaktadır. Teknoloji her ne kadar iletişim aracı olarak da hızla ilerlese de bununla birlikte iletişim sürecini hızlandırsa da bir o kadar insanlar arası etkileşimi ve iletişimi koparabilmektedir. Bunu dil öğretmenleri olarak en iyi bizler gözlemlemekteyiz.  Cihangir Okulları Kayseri Şubesi Türkçe zümresi olarak gerek derslerimizde ve gerekse ders dışı etkinliklerde Türkçeyi bir ders olmaktan çıkarıp hayata indirgeyerek öğrencilerimize bu dersi sevdirmeye çalışmaktayız.

Türkçe dersinin dört temel becerisi vardır, bunlar: Okuma, dinleme, yazma ve konuşma. Bu becerileri birkaç adım daha ileriye taşıyarak gençlerimizin sahnede, kürsüde gösterdikleri becerileri aşama aşama video ile kayıt altına alıp sınıf ortamında izleyerek kendi beden dillerini, mimiklerini tanımalarına fırsat vererek hem sahne heyecanlarını yenip hem de kalabalıklar karşısında özgüvenle konuşmalarının önünü açmış olduk.”dedi. MUSTAFA CENGİZ

 

 


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU