DEVELİNİN TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ BİR KEZ DAHA ARAŞTIRDILAR

Kayseri Tarihi ve Kültürü konusunda çeşitli araştırmalar yapıp kitap haline getiren Tarih araştırmacısı ve Yazar Halit Erkiletlioğlu, beraberindeki bir ekiple Develiye çıkarma yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 30.07.2023 11:48:00 0
DEVELİNİN TARİHİNİ VE KÜLTÜRÜNÜ BİR KEZ DAHA ARAŞTIRDILAR

Kayseri Tarihi ve Kültürü konusunda çeşitli araştırmalar yapıp kitap haline getiren Tarih araştırmacısı ve Yazar Halit Erkiletlioğlu, beraberindeki bir ekiple Develiye çıkarma yaptı. Ekip, burada Develinin Tarihi ve Kültürünü bir kez daha masaya yatırdı.

Kayseri Tarihi ile ilgili on eseri ve çeşitli araştırmaları bulunan Tarih araştırmacısı ve Yazar Halit Erkiletlioğlu, Kayseri tarihi, eski eserler ve abideleri, İslamî kitabeler ve mezar taşları konularında çalışmaları ile tanınan Mehmet Çayırdağ, Kayseri Yöresi Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile Eski Türk Edebiyatı Üzerine kitap ve araştırmaları ilebilinen  Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof Dr. Atabey Kılıç, İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Tefsir dalından emekli ve   Asık Seyrani Hakkındaki araştırmaları ile bilinen Prof. Dr. Kemal Atik, hayırsever Yusuf sönmez  Araştırmacı Yazar Nezir Ötegen, Develi İlçesinin Tarih ve Kültürü, Gastronomisinin önemi hakkında Elbiz’deki tarihi çınar altında bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra KAYÜ-Develi Seyrani Kampüsü ziyaret edilerek bilgilendirme yapıldı. Verimli toplantı ve ziyaret sonrasında,Seyrani Kampüsündeki gelişmeler takdir edilerek Yöneticilere, Develili Hayırseverlere ve Seyrani Eğitim Vakfı adına da Hayırsever hemşerimiz Suat Köylüoğluna gayretlerinden dolayı teşekkür ettiler.Ayrıca; Kayseri Kaleleri kitabının hazırlıkları kapsamında Develi Kalelerinin önemine dikkat çekilirken, Develi Zengibar Kalesinin seyir terasları ve çıkış yollarının bir an önce yapılarak ilçe tarihine katkı sunulması konusunda öneride bulunuldular. Haber: Mehmet Yılmaz

 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”