DERBİ ÖNCESİ PASTIRMA KAYSERİ’DEN

Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi yöneticilere pastırmalar Kayseri’den gönderildi.

EKONOMİ 17.01.2021 13:53:00 0
DERBİ ÖNCESİ PASTIRMA KAYSERİ’DEN

Spor Toto Süper Ligin 19. Haftasında Vodafone Park Stadyumunda karşı karşıya gelecek olan Beşiktaş Galatasaray derbisi öncesi iki takımın başkan ve yöneticilerine pastırma, sucuk ve mantı Kayseri’den gönderildi. Kent Pastırmacılık işletmecisi Serkan Özkara, “Derbi öncesi Beşiktaş Kulübü tarafından her iki takımın başkan ve yöneticileri için 46’şar kilo pastırma, sucuk ve mantı gönderdik” dedi.
  Beşiktaş Kulübü, ayda üç kez rutin olarak Kent Pastırmacılık’tan sipariş verdiği Kayseri pastırma, sucuk ve mantısını derbi öncesi Süper Ligin 19. Haftasında Vodafone Park Stadyumunda karşılaşacak olan Beşiktaş ile Galatasaray maçı öncesi istedi. Beşiktaş Kulübü, 46’şar kilo Kayseri pastırma, sucuk ve mantısını her iki kulübün başkan ve yöneticilerine hediye olarak verecek.
  Kent Pastırmacılık İşletmecisi Serkan Özkara, pastırmanın Kastamonu değil, Kayseri olduğunu, sucuğun da Afyonkarahisar değil Kayseri olduğuna dikkat çekti. Serkan Özkara, “Son zamanlarda Kastamonulular ‘pastırma bizim’ şeklinde algı üretmeye başladılar. Yüz yıllardır bilinir pastırma denilince akla Kayseri gelir. Bunu herkes bilir. Madem pastırma Kastamonu’nun neden şimdiye kadar böyle bir iddia gündeme gelmedi? Pastırmanın Kayseri’den dünyaya yayıldığını sağır sultan bile duymuştur. Sucuğa gelince; sucuğu son zamanlarda Afyonkarahisarlılar sahiplenmeye başladı. Sucuk denilince de akla hangi şehrin geldiğini herkes bilir. Afyon sucuğu ile Kayseri sucuğunu yan yana getirsek her iki sucuğunda tadını bilmeyen Kayseri sucuğuna onay verir. Çünkü görünüm itibariyle bile bizim sucuğumuzu tartışmaya dahi açamayız” dedi.
  Özkara, Süper Lig kulüplerinden tutun da ülkenin dünyaya açılan değişik sektörlerdeki birçok kurumsal firmalarının Kayseri pastırması, sucuğu ve mantısını tercih ettiğinin altını çizdi. Serkan Özkara, “Kendisi de sucuk üretimi yapan Banvit gibi bir firma sucuk ve pastırmasını bizden alır. Bundan başka marka saymaya da gerek yok aslında ama herkesin bilmesi için söylüyorum ki ülkemizin bütün dünyaya yayılan markaları kendi işletmelerinde ve evlerinde tüketmek üzere Kayserimizin eşsiz ve tartışılmaz değeri olan pastırma, sucuk ve mantıyı Kayseri’den alır” Şeklinde konuştu.  MEHMET YILMAZ


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU