ÇINGI DERGİSİ KAPANIYOR MU?

Yayın hayatında 14. yılına giren Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği-  KAYSADER’in yayın organı Çıngı Dergisi yaşanılan maddi zorluklar sebebiyle kapanma tehlikesini taşıyor.

KÜLTÜR-SANAT 1.12.2023 13:26:00 0
ÇINGI DERGİSİ KAPANIYOR MU?

 

Yayın hayatında 14. yılına giren Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği-  KAYSADER’in yayın organı  Çıngı Dergisi yaşanılan maddi zorluklar sebebiyle  kapanma tehlikesini taşıyor.

Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği- KAYSADER Başkanı Mustafa Kıyak, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile epey zorlandıklarını ve başta belediyeler olmak üzere STK’lardan ve iş adamlarından yardım beklediklerini söyledi.
Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği Başkanı Kıyak, gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  

“Derneğimizin yayın organı Çıngı dergisi 2010 yılından bu yana yayın hayatında. Dergimiz Kayseri'nin kültür hayatının belki de  son temsilcisidir. Kıt imkânlarımızla  çıkardığımız  dergimizin özellikle  son bir yıldır basım maliyetleri katlanarak arttı.

Yeni sayıları çıkarabilmek için mali kaynak arayışındayız. Yetkililerden destek bekliyoruz. Yeterli mali kaynağı bulamazsak dergimizin yayın hayatı bitecek. Valilik, belediyeler, kültür müdürlüğü, kültürle ilgili kurum ve kuruluşlar dergimize belli sayılarda abone olarak ayakta durmamıza ve yayın hayatına devam etmemize yardımcı olabilirler.Dergimizi il dışı abonelerimize ulaştırmak da başka bir problem zira  5 lira olan bir derginin  kargo gideri 33 lira 25 kuruş oldu. 

Dergimizin yayın hayatında kalması demek  Kayseri'nin kültürel  tanıtımının bir yönüyle yapılması anlamına da gelmektedir. Kültür ve sanat temsilcileri Kayseri'de maalesef öksüz, maalesef yetim. 

Kayseri'de kültür sanat faaliyetlerini ancak bu alanlara ilgi duyanlar takip ediyor. 

Kayseri geneline faaliyetlerimizi ancak sosyal medya aracılığıyla duyurabiliyoruz. KAYSADER üyesi şairlerimizle KAYSADER Şiir Akşamları  adıyla  2023 yılı içerisinde şair üyelerimiz adına  şiir akşamları  düzenledik.  

Romancımız  Abdullah Ayata ile  Edebiyat Sohbetleri başlığı altında roman konulu sohbet programı düzenledik.  Abdullah Gül Üniversitesi'nde şairlerimiz ile "Şehrin Şairleri" adıyla 2 kez şiir dinletisine katıldık. Birkaç şiir akşamını özel mekanları bir nevi kiralayarak gerçekleştirdik.Yazarlar,şairler,kültür erbabı insanlar bulundukları şehrin  kültür elçileridir.

Onlar aracılığıyla beldeler,şehirler başka diyarlarda tanıtılırlar.. 

Onlar vasıtasıyla Kayseri’nin kültür sanat hayatı  dışarıya duyurulmuş olur. 

Bizler tanıtımda üzerimize düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeye hazırız, yeter ki ilgililer ve yetkililer de bu sorumluğu paylaşsınlar.” 
Kayseri Yazarlar, Şairler ve Sanatçılar Derneği- KAYSADER Başkanı Mustafa Kıyak, 2024 Yılı için Kültür ve sanat camiası için müjdeli haberler beklediklerini belirterek sözlerini tamamladı.  Mustafa Cengiz 

 

 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”