CINGI, ÇEKYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VACEK’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye-Çekya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Murat CahitCıngı, Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Vacek’iziyardet etti.

POLİTİKA 1.02.2024 11:44:00 0
CINGI, ÇEKYA’NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VACEK’İ ZİYARET ETTİ

Türkiye-Çekya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Murat CahitCıngı, Çekya’nın Ankara Büyükelçisi Vacek’iziyardet etti. Cıngı, ziyarette iki ülke ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını söyledi veÇekya ile olan ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ettiklerini kaydetti.

Ziyarette İki ülke arasında birçok alanda iş birliği içinde olduklarını ifade eden Cıngı, geçtiğimiz dönemlerde 5 milyar dolar seviyesinde olan ticaret hacminin aşılarak 6 milyar dolar seviyesine ulaştığı bilgisini paylaştı. Önümüzdeki dönem içinde yoğun bir takvimin kendilerini beklediğini belirten Dostluk Grubu Başkanı Cıngı, geniş bir yelpazede diyaloglar gerçekleştireceklerini ve bu sürece katkı sağalmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi. Son yıllarda Çekya ve Türkiye arasında turizm konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Cıngı, şunları kaydetti: “Özellikle turizmde 400 bin Çek Cumhuriyeti vatandaşını misafir ettik, bu sene de ilk kez Kayseri Erciyes Dağı’na seferlerle misafirler geliyor. Yaptığımız araştırmalarda misafirler mutlu olarak dönüyorlar.” Dostluk Grubu Başkanı Cıngı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Çekya’nın yaptığı yardımları unutmadıkları belirterek Büyükelçi Vacek’e teşekkür etti.  Çekya Büyükelçisi PavelVacek de Türk Parlamento heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi arzu ettiklerini söyledi.Görüşmenin ardından Türkiye-Çekya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Murat CahidCıngı, Büyükelçi PavelVacek’e hediye takdim etti. Haber: Mehmet Yılmaz

 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”