CHP’LİLER ÖĞRENCİLER İÇİN OTURDU

CHP’li gençler öğrenciler İçin Gevher Nesibe KYK Kız Öğrenci Yurdu önünde oturma eylemi yaptı

GÜNCEL 24.09.2021 13:50:00 0
CHP’LİLER ÖĞRENCİLER İÇİN OTURDU

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Gençlik Kolları, dün akşam saatlerinde Gevher Nesibe KYK Kız Öğrenci Yurdu önünde oturma eylemi yaparak öğrencilerin yurt ve barınma sorununu bir kez daha gündeme taşıdı. Burada bir açıklama yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Eda Albayrak, “Öğrenciyi müşteri gibi gören iktidar rejimi, Demirören gruplarına peşkeş çekilen kredilerin esamesini okumazken bugün yine bu ülkenin geleceği gençlerin en temel hakkı olan barınma hakkını gasp ediyor” dedi. Oturma eylemine CHP İl Başkanı Ümit Özer ile CHP YDK Üyesi Gonca Yelda Orhan’da destek verdi. 
  CHP İl Gençlik Kolları öğrencilerin yurt ve barınma sorununun giderilmesi ve somut adımlar atılması için dün akşam Gevher Nesibe KYK kız öğrenci yurdu önünde basın açıklaması yaparak oturma eylemi yaptı. Burada bir açıklama yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Eda Albayrak, “Sömürünün gençliği cenderesinde erittiği, yarınlarını, hayallerini, umutlarını tükettiği bu sistem yine iş başında. Yüz yüze eğitime geçiş, online eğitimde olduğu gibi yine biz öğrenci kardeşlerimizi mağdur ediyor” dedi. 
  Albayrak şöyle devam etti; ”KYK yurtlarında kalan olan öğrencilere, okulların pandemi koşullarında online'a dönmesi ile yurt ücretlerini ödemeyi dayatan Soyguncu zihniyet,  Ekim ayında başlayacak olan üniversiteler için ise barınma ücretini Eylül ayında yatak ücreti(!) adı altında istemektedir. Dahası 7 milyon öğrenci için 719 bin 567 yatak kapasiteli 769 KYK yurdu bulunan ülkede yaşanan mağduriyetler karşısında iktidar rejimi öğrencilere verilen 650 TL geri ödemeli burs için ise elinize dizinize dursun diyerek gençliğe verdiği değeri gözler önüne seriyor. Öğrenciyi müşteri gibi gören iktidar rejimi, Demirören gruplarına peşkeş çekilen kredilerin esamesini okumazken bugün yine bu ülkenin geleceği gençlerin en temel hakkı olan barınma hakkını gasp ediyor. Türkiye'de üniversitede olan her yüz öğrenciden 10'u KYK yurdunda kalabiliyor. Yurt çıkmayan öğrenciler çok yüksek konut kiraları ile karşı karşıya kalıyor. Ya gerici kurumların yurtlarına mahkum bırakılıyor ya da eğitimini terketmek zorunda kalıyor. Gençler bu soyguncu KYK zihniyetini hak etmiyor. Ülkenin dört bir yanından barınma sorunu için örgütlü bir ses yükselten Üniversiteli kardeşlerimize kulak tıkamak,  yarınların ışığını söndürmektir. Bütün ümidini gençlikte gören önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün şiarı ile Genel Başkanımız'ın dediği üzere " iktidarımızda 1 yıl içerisinde tüm yurt sorununu çözeceğiz!"
  CHP İl Başkanı Ümit Özer’de konuşmasında, iktidar partisi AKP’ye yüklendi. Özer’de “Bu düzenin artık gideri yok, gençlerin de yalanlara karnı tok. Bu düzen değişecek” dedi. Özer şunları kaydetti. “AKP, gençlere öz yurtlarında kalacak yurdu bile çok görüyor! Barınma taleplerine dahi cevap veremiyor. Seslerini duyurmak isteyen gençleri, ailelerini görmezden geliyor. Sorun çözmekten çok, sorun üretmekle ünlü şahsım iktidarı, üstelik vatandaşa "gözünüze dizinize dursun" diyor. Halkın partisi olarak gençlerimizin bu haklı mücadelesinde yanlarındayız. Bu kapsamda #KYK Gevher Nesibe Kız Yurdu önünde gençlerimizin sesine ses olduk. Ey, saraylarda yaşayanlar, saraylara milyarlar aktaranlar, Suriyeliye, Afgan’a sahip çıkanlar, toz kondurmayanlar, bu milletin hakkını yabancılara peşkeş çekenler, ballı maaşlarla, ballı hayatlarla vatandaş çaresizlik içinde kıvranırken, yaşam mücadelesi verirken gününü gün edenler, yönetemiyorsunuz! Ülkeye, gençlere vatandaşa yazık ediyorsunuz. Bu düzenin artık gideri yok, gençlerin de yalanlara karnı tok. Bu düzen değişecek”. 
  Konuşmaların ardından bir süre oturma eylemi yapan CHP’li gençler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.
  Haber: Mehmet Yılmaz
 


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI