BÜYÜKŞEHİR BELEDYE MECLİSİ TOPLANDI

CHP GURUP BABKANVEİLİ ÖZGÜR ÖZER, BÜYŞEHİR 2023 YILINI 4 MİLYAR BORÇLA KAPATTI.

17.04.2024 16:47:00 0
BÜYÜKŞEHİR BELEDYE MECLİSİ TOPLANDI

KOMİSYON VE ENCÜMEN ÜYEİ BELİRLENDİ.

Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı. Meclis Başkanvekili Ahmet Bostancı’nın yönetiminde toplanan meclis 15 maddeyi görüşerek karara bağladı. Meclis ayrıca Komisyon ve Encümen üyeliklerinin de seçimini gerçekleştirdi. Toplantıda 2023 yılı faaliyet raporu hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılını 4 milyar borçla kapattığını söyledi. Özer,Büyükşehir Belediyesinin tüm şirketlerinin de zarar ettiğini de iddia etti.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından meclis üyeliklerine seçilen altı siyasi partinin temsilcileri . Büyükşehir Belediye meclisinde ilkkez bir araya geldi. Başkanvekili Ahmet Bostancı’nın yönetiminde toplanan meclis üyeleri önce gizli oyla encümen ve komisyon üyelerini belirledi. 

Toplantıda meclis birinci başkan vekilliğine Ahmet Bostancı, ikinci başkan vekilliğine İbrahim Çarlak ,Meclis Divan Kâtibi üyeliğine Serdar Kavafoğlu, Meral Koşar, Encümen üyeliğine ise Bekir Yıldız, Emine Timuçin, Savaş Gökçe, Sami Yağmur ve Osman Yeniay seçildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonunda Kemalettin Cengiz Tekinsoy, İsmail Ünalmış, Cengiz Ekici, Mustafa Erkek ve Özgür Özer yer alırken, Plan ve Bütçe Komisyonu’na Ahmet Tural, Menderes Yıldırım, Kenan Akar, Orhan Say, Senem Ağca getirildi.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’na Meral Koşar, Şerife Parlak, Burhanettin Polat, Ali Kabak, Ahmet Tektaş, Ahmet Bircan ve Mehmet Bulun,  Ulaşım Komisyonuna ise Mustafa Güldüoğlu, Ahmet Mithat Karaçavuş, Emre Güneş, Mustafa Durukan, Mustafa Çalıksoy, Davut Umsu ve Ramazan Demirezen seçildi Çevre ve Sağlık Komisyonu’na da meclis üyelerince Sami Üstündağ, Serdar Kavafoğlu, Ahmet Erciyes, Selçuk Güntay, Mustafa Dursun, Mehmet Kuşçu ve Şahin Ülker seçilirken, Hukuk Komisyonu’na da Gökhan Ülke, Yusuf Ceran, Hulusi Çavdar, Mustafa İşlemiş, Senem Ağca, Mehmet Berkay Kahveci ve Mehmet Işık seçildi.

Tarihi Kentler Birliğinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Prof. Dr. Metin Sözen, Ömer Gökçe, Orhan Say ve Ramazan Aylanç görev aldı. 

Daha sonra konuşmalara geçildi. Toplantıda 2023 yılı faaliyet raporu hakkında söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılını 4 milyar borçla kapattığını söyledi.  Özer,Belediyenin tüm şirketlerinin zarar ettiğini de kaydetti. 

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm meclis toplantısı öncesi siyasi partilerin meclis üyelerini tek tek ziyaret ederek başarılar diledi. Haber Merkezi


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”