ATAŞ:  34 MİLYON BANKALARA BORÇLU HÂLE GETİRİLDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş,  konuşmasında AKP İktidarının vatandaşın gerçek gündeminde uzak olduğunu dile getiren Ataş yaşanan sıkıntıları gözler önüne serdi.

POLİTİKA 8.04.2021 17:07:00 0
ATAŞ:  34 MİLYON BANKALARA BORÇLU HÂLE GETİRİLDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş iktidarın uygulamalarına tepki göstererek, “Partili Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ekonomik sorunlar daha da derinleşmiş ve ekonomi krizden krize sürüklenmiştir. Gelinen noktada işsizlik rekor üstüne rekor kırmış, 12 milyon kişi işsiz kalmıştır. Vatandaşın bankalara olan borcu gün geçtikçe artmış, 34 milyon kişi bankalara borçlu hâle getirilmiştir” dedi.
  İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada vatandaşların sorunlarını gündeme taşıdı. “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi” üzerine partisi adına söz alan Ataş, söz konusu teklifin daha önce 2 sefer Anayasa Mahkemesinden döndüğünü, geçen hafta da muhalefetin oylarıyla reddedildiğini fakat AKP’nin Meclis iradesine darbesiyle bu hafta yeniden Meclis’e getirdiğine dikkat çekti.
  Konuşmasında AKP İktidarının vatandaşın gerçek gündeminde uzak olduğunu dile getiren Ataş yaşanan sıkıntıları gözler önüne serdi. Ataş, “Dünya Bankasının açıkladığı verilere göre dünya üzerinde en çok kamu ihalesi alan hepinizin de bildiği gibi 10 şirketten 5 tanesi Türkiye’de yer almaktadır. Vatandaş açlık çekerken AKP; hasta, yolcu geçiş garantili projelerle vatandaşın parasını yandaş müteahhitlere aktarmaya devam etmektedir. 2020 yılında geçmeyen 12 milyon 697 bin araç için vatandaşın cebinden 54 milyon 851 bin dolar daha çıkacaktır. Vatandaşın vergileri imtiyazlı şirketlerin cebine giderken vatandaş gün geçtikçe daha da yoksullaşmakta, daha da borçlanmaktadır. Son açıklanan verilere göre ihtiyaç kredisi kullanan 27 milyon 885 bin kişinin 866 milyar borcuyla tam 110 adet Avrasya Tüneli yapılabilmektedir” şeklinde konuştu.
   “Saray uzay şovu yapa dursun yoksulluk her geçen gün derinleşmektedir” diyen İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş,  “Vatandaş pandemi ve derinleşen yoksulluğa karşı acil çözüm beklerken saray gerçeklere yüz çeviriyor” dedi.
  “AKP’nin ülkeyi getirdiği noktada yolsuzluklar, yoksulluklar, yasaklar var” ifadelerini kullanan İYİ Milletvekili Dursun Ataş, “Gelinen noktada umutları çalınmış gençler var, her gün öldürülen kadınlar var, istismara uğrayan çocuklar var. Gelinen noktada halktan kopmuş, lüks ve israf içinde yaşayan, itibardan asla taviz vermeyen bir saray var” dedi.  Haber Merkezi


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI