ATAMAN: “YA TARAFSIN YA BERTARAF”

İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Çalışma Bakanlığı ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi değerlendirerek diğer sendikaların yok sayılmasını eleştirdi.

GÜNCEL 24.09.2021 15:39:00 0
ATAMAN: “YA TARAFSIN YA BERTARAF”


  İyi Parti İl Başkanı Sebati Ataman, Çalışma Bakanlığı ile Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeyi değerlendirerek diğer sendikaların yok sayılmasını eleştirdi. Ataman; “Sendikaları susturarak, medyayı yandaş yaparak, vatandaşı susturacaklarını veya aldatacaklarını zannediyorlar ise yanıldıklarını ilk seçimlerde görecekler” dedi.
  Ataman açıklamasında şunlar yer verdi; “Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ve Memur-Sen başkanı arasında imzalanan mutabakat metni sonrası 2022 ve 2023 yıllarında kamu personeline ve emeklilerinin aylıklarına uygulanacak olan artışı içeren 6. dönem toplu sözleşme metni 25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi gazetede yayımlanan mutabakat metninin 23 Maddesinde faaliyet gösteren hizmet kolunda %1 üyeye sahip olmayan sendika üyelerine toplu sözleşme ödeneği ödememesi kararı verildi. Yeni maddeyle toplu sözleşme ikramiyesi alacak memurların, üye sayısı fazla olan sendikalara üye olan memurları kapsaması, diğer sendikalara üye olan çalışanlarımızın sadece hak aramak mücadelesi olarak kurulan sendikalara üye olmaları nedeni ile bir bakıma cezalandırılmış oldu. Ayrıca çalışma bakanı bu sendikalara “merdiven altı sendika” diyerek bakanlık olarak vermiş olduğu dosya numarasını hatırlamayarak, Türkiye de faaliyet gösteren 194 sendikayı yok sayıp,  üyelerini de bu toplu sözleşme ödeneğinden mahrum bırakarak, çok sesliliğe ve hak aramaya tahammüllerinin olmadığını, “sarı sendikalar” ile dirsek teması içerisinde  “ ya tarafsın ya bertarafsın” zihniyeti ile ülkeyi idare etmeye devam etme kararlılığında olduğunu bir defa daha göstermiştir.  Sendikaları susturarak, medyayı yandaş yaparak, vatandaşı susturacaklarını veya aldatacaklarını zannediyorlar ise yanıldıklarını ilk seçimlerde görecekler.”
  Semra Acar
                                
 


BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

TÜRKMEN: GENÇLERİMİZE DE DEVA OLACAĞIZ

ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

CHP’DE SEÇİM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

ENGELLİLERİN ARAÇLARI BELEDİYENİN MAKİNE PARKINDA TAMİR EDİLECEK

İŞ İNSANI NEJDET PALA’DAN MHP’YE BÜYÜK JEST

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ