ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

BU ÜLKEDE ENFLASYON DÜŞMEZ

SİYASET 24.03.2024 11:08:00 0
ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Partisince Kayseri'de düzenlenen iftar programına katıldı. Babacan, burada yaptığı konuşmasında iktidar ve muhalefete yüklendi.  Babacan, İktidarın el kesesinden emeklilere sürpriz yaptığını söyledi.

DEVA Partisi Kayseri İl Teşkilatı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Göz ve Kocasinan Belediye Başkan adayı Kadir Türkmen ile partililerle iftarda buluşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, burada yaptığı konuşmasında, "Biz bu ülkenin mağdur insanlarıyız. Bu ülkede kavgasız, gürültüsüz, yaşamak isteyen insanlarız" dedi. Babacan, "İnsanlarımız kimseye düşmanlık beslemeyen insanlar. Öfkeden şiddetten medet ummayan insanlarız. Biz bu yüzden yarınlar adına umutluyuz. Bizler sayıca diğer herkesten büyüğüz. İnsanlarımızın tertemiz inançlarını milli duygularını siyaset uğruna istismar edenler değil her daim samimiyetle hareket edenler kazanacaktır" diyerek şunları söyledi:Öfke nöbetleri ile hakaret edenler değil huzurun yanında olanlar kazanacaktır. Biz çok iyi biliyoruz, düşmanlığı büyütenler değil ekmeğini bölüşenler kazanacaktır. Hamaset siyasetinin, öfke siyasetinin emin olun bir karşılığı yok. İstanbul'da kestane satan bir arkadaşımız bana şunu söyledi: Başkanım gidilen hedef önemli ama arkada bıraktığınız ayak izleri de önemli. Bakın bunu diyen seyyar kestane satan bır arkadaşımız, sakın ha duruşunuzu bozmayın bu milleti ayrıştırmayın dedi. Çok şükür bizim geride bıraktığımızda onun duyacağı ayak izlerimiz var. Bİz kolayı değil zoru seçiyoruz. Biz ayrıştırmayı değil birleştirmeyi seçiyoruz. Eşitliği kardeşliği seçiyoruz. Bu ülke sesi çok çıkanlardan ibaret edğil. Bu ülkeyi kutuplaştıranlara bırakmayacağız. Bu ülkeyi yine el birliği ile hep beraber yaşatacağız."

"Türkiye'de gerçekten zor bir dönem yaşıyoruz" diyen DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, "Başta emeklilerimiz olmak üzere herkes yoksullaşmış durumda. Çünkü enflasyon yoluşla bu ülkenin yaşam standartlarını düşürdüler. Paramızın değerini düşürdüler. Lafı gelince milliyetçilik yapanlar bizim milli paramızın değerini pula çevirdiler. Geçen seçimlerden bu yana Merkez Bankası'nın karşılıksız basıp, sadece kur korumalı mevduata ödediği rakam 1 trilyon lira. Bu ülkede enflasyon düşer mi ya" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:"Parası olana daha çok para, çiftçiye emekliye gelince para yok. İşte bunun için seçimlerden önce 'Ben bu işin başında olduğum sürece faiz artmaz' diyenler seçimden sonra 9 kez faiz artırımına gittiler. Tam 11 yıl bu ülkenin ekonomisinin başında olan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Merkez Bankası'na karşılıksız para bastırmaya devam ettiğiniz sürece ne yaparsanız yapın bu ülkede enflasyon düşmez. Merkez Bankası bağımsız olmadıkça, TÜİK gerçek enflasyon rakamını açıklamadıkça ne emeklinin, ne asgari ücretlinin ne de çiftçinin yüzü gülmeyecektir. En son bankaların promosyon rakamları artacağı açıklandı. Seçime bir hafta kala emeklilerimize yaptıkları sürpriz, el kesesinden yaptıkları sürpriz. Bankaların kesesinden emeklilerimize cömertlik yapmaya çalışıyorlar. Çarşıdan pazardan bunların haberleri yok. Yerel seçimler artık çok yakın. Ülkemizde belediyecilik deyince ilk akla gelen rant. Bazılarının gözünde belediyecilik deyince dolar işareti oluyor. Türlü türlü pazarlıklar dönüyor 3 bin 4 bin meğer milyon dolar ses kayıtları var. Bu sesleri kayıt edenler ve seçime az bir süre kala servis edenler var. Emekli perişan, asgari ücretli perişan, gıda fiyatları hızla artartıyor. İktidarın da muhalefetin de bunlar umurunda değil. Siyaseti kirletme amacındalar. İktidarıyla muhalefetiyle bunlarda her türlü hesap var fakat hiç bir hesapta halk yok, milletyok, hizmet yok. Biz 4 yaşında bir siyasi partiyiz. Kurulduğumuz günden itibaren her konuda çözüm ürettik. Biz 2 yıl önce yerel yönetimler eylem planımızı açıkladık. Belediyecilik nedir şehircilik nedir vizyonumuzu ortaya koyduk.  Yerel seçimlere doğru gidiyoruz. Bu seçimlerden sandıktan bir mesaj çıkacak. İktidara bir mesaj verilecek. Bu sandıktan çıkacak sonuç hata var, faul yapıyorsun, hukuka uymuyorsun, bu seçim iktidara bir sarı kart göstereceği bir seçim olmalı diyoruz. Çünkü bu sarıkartı görmezlerse yozlaşma daha çok hızlanacak, yoksulluk yaygınlaşacak. Kırmızı kart öbür cepte, diğer seçimde de kırmızı kartı göstereceğiz." Haber: Mehmet Yılmaz


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI