AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

BÜYÜKŞEHİR’DEN 1040, İLÇELERDEN 2776 ÜYE OY KULLANDI

POLİTİKA 26.11.2023 13:30:00 0
AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

AK Parti’de belediye başkan aday adaylığı sürecinin bitmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de’de teşkilatlar sandık başına gitti. Elektronik ortamda yapılan temayül yoklamasında İlçelerden 2 bin 776, Büyükşehir’den ise 1040 üye oy kullandı. Temayülde Ak Partili Belediye Başkanları, belediye başkan aday adayları ile meclis üyesi adayları hazır bulundu.

AK Parti’de 9 Kasım’da başlayan ve 22 Kasım’da sona eren aday adaylığı başvuru sürecinin ardından AK Parti teşkilatları aday adayları ve mevcut belediye başkanları için sandık başına gitti. AK Parti Üst düzey yöneticilerinin yönetiminde yapılan temayül yoklamasına katılım yüksek oldu. Kadir Has Kongre Merkezi’nde düzenlenen temayül yoklamasında Büyükşehir Belediyesi için 1040,  ilçe belediyeler için ise 2776 kişi elektronik ortamda oy kullandı Temayül yoklaması için salona 20 ‘denf fazla kabin kuruldu. Her kabinde bulunan birer bilgisayarda teşkilat üyeleri kimin belediye başkan adayı olması gerektiği ile ilgili görüşlerini belirterek oy kullandı.

Ak Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve il yönetiminin büyük bir titizlikle yaptığı temayül yoklamasında mevcut belediye başkanları için “Belediye hizmetleri yönünde nasıl buluyorsunuz”, “Halkla ilişkiler yönünde nasıl buluyorsunuz?”, “Teşkilat ilişkileri yönünde nasıl buluyorsunuz?”, “Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?”, “Belediye başkanın yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” soruları yöneltildi.

Burada basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Ak Parti Genel başkanvekili Mustafa Elitaş, bugün Türkiye'nin 81 ilinde büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla ilgili temayül yoklaması yapıldığını söyledi. Türkiye'de AK Parti'li üye ve delegelerin, belediye başkan adaylarını tespit edeceğini anlatan Elitaş, bu görevin önemli olduğunu ifade etti.Temayül yoklamasına katılanlara teşekkür eden Elitaş, şunları kaydetti:"Temayül yoklaması, AK Parti'nin 22 yıllık siyasi ömrü boyunca her sene yaptığı, ciddiye aldığı ve teşkilat mensuplarının kanaatlerinin önemli olduğunun göstergesi olarak ortaya çıktı. Şunu açık ve net ifade edelim ki aday belirlemesinde birinci olarak temayül yoklaması var. Etki oranı yüzde 30. İkincisi ilçe, il ve büyükşehir belediyeleriyle ilgili anket araştırmaları var. Onların etki oranı da yüzde 40. Genel Merkezin bu ikisinin bütünleşmesinden dolayı bir tercih hakkı var. Bu çerçevede devam ediyor. Belediye başkan adaylarımızın hep birlikte fotoğraf vermeleri, kol kola bulunmaları beni ziyadesiyle mutlu etti. Hiç kimseyi birbirinden ayrı tutmadan herkes tercih etsin diye değil, içimizden kim çıkarsa çıksın 'bizim belediye başkanımız' diyebilecek yüreklilikle söyleyebildiklerini mutlulukla ifade etmek istiyorum."Elitaş, "Hakikaten bize yakışır bir temayül yoklaması. Aday adaylarımızdan hangisi aday olursa olsun hep beraber onun peşinde 31 Mart tarihinde AK Parti oylarını patlatacağımızı ifade ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak da bütün aday adaylarına ve belediye meclisi aday adaylarımıza başarılar diliyorum." dedi. Haber: Mehmet Yılmaz

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”