AK PARTİ İL BAŞKANI ŞABAN ÇOPUROĞLU İLK KEZ GAZETEMİZE AÇIKLADI: ‘SİYASETE  MOLA VERECEĞİM’

‘HİÇ BİR YERE TALİP OLMADIM. ‘KÖŞEME ÇEKİLİP, 17-0’IN TADINI ÇIKARACAĞIM’

POLİTİKA 29.07.2021 09:55:00 0
AK PARTİ İL BAŞKANI ŞABAN ÇOPUROĞLU İLK KEZ GAZETEMİZE AÇIKLADI: ‘SİYASETE  MOLA VERECEĞİM’

2023 seçimlerinde siyasete ara vereceğini  ilk kez gazetemize açıklayan Şaban Çopuroğlu, “İnşallah 2023 seçimlerinde siyasete mola vereceğim. Hiçbir yere talip değilim.  Çünkü buraya,  ‘bir şey olacağım’ diye gelmedim. Allah izin verirse emaneti teslim edeceğim ve işime gücüme döneceğim. 17-0’ın tadını çıkaracağım” dedi.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, gazetemiz muhabiri Samed Aydın SUN’a özel açıklamalarda bulundu. Kayserispor’un içinde bulunduğu sancılı süreçten, Kayseri’de ki aktif siyasi hayatına,  MHP İlş Başkanı Serkan Tok ile uyum çalışmalarının sırrı ile bundan sonraki siyasi hayatına varıncaya kadar, kendisi hakkında merak edilen pek çok soruya  cevap verdi.

Pandemide yeni normalleşme ile birlikte siyasi anlamda vites yükselttiklerini ifade eden Şaban Çopuroğlu, “Siyaset, son 2 ayda pandemide ki yeni normalleşme sonrası gayet iyi gidiyor. Son 2 aydır tam saha pres yapıyoruz. Serkan Tok başkanımızla sürekli temas halindeyiz. Görüşmeler yapıyoruz. Sağolsun, işi rast gitsin. Serkan başkanın söylediği bizim için ikiletilmez, bizim söylediğimizi sağolsun o ikiletmiyor. Yukarıda ki birlik, teşkilatlara da yansıyor. Genel Başkanlarımızın birlikte hareket etmesi ve aralarında ki diyalog Kayseri teşkilatlarına da yansıyor. Bu birlikteliğin ve sahadaki ortak çalışmalarımızın bereketini de cenabı Allah sahada versin diye çalışıyoruz” dedi.

‘TAM SAHA PRES YAPIYORUZ’

2023 seçimleri için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Başkan Çopuroğlu, “1 günde 6 programa gittiğimiz oluyor. Geçenlerde İncesu İlçesi İstasyon Mahallesine gittik. Burada bin 500 vatandaşımız vardı. Onlarla birlikte halay çektik, selamlaştık, tek tek muhabbet ettik. Nikah şahitliği yaptık.  Tam saha pres yaparak, vatandaşın derdini dinliyoruz. En çok vatandaştan gelen talep devlet dairesinde işe girmek yönünde oluyor. Belediyeye, KASKİ’ye, elektrik şirketine işe yerleştirmek isteyenler oluyor. Oralarda zaten işe girmek için belirli bir standart var. Bizim dışımızda bizim bilgimiz dışında birileri adam yerleştiriyorsa onu da bilmiyorum. Biz liyakata önem veriyoruz”  ifadelerine yer verdi.

‘SEZON BİTMEDEN LİGDE KALDIĞINI GÖRECEĞİZ’

Son 2 yıldır sancılı bir süreç geçiren Kayserispor hakkında da değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Çopuroğlu, “Kayserispor, 2 yıldır gitti kaldı gibi bir sezon geçirdi. Ama, bu sezon toparlanma yılı olacak diye düşünüyorum. Sanki, son haftaya kalmadan ligde kaldığını göreceğimiz bir yıl olacak diye tahmin ediyorum. Çünkü, 2 yıldır pandemi nedeniyle stadyumda seyircinin olmaması nedeniyle sancılı bir süreç geçirdi. Bu yıl, pandeminin de biraz yumuşaması ile birlikte seyircili oynanan maçlarla Kayserispor, kendine gelecektir.  Kayserispor, 2  yılın acısını sanki bu yıl çıkaracak gibi tahmin ediyorum” diye konuştu.

‘ARACIMIZIN KİLOMETRESİ 100 BİNE YAKLAŞTI’

Daha önceden verdiği beyanlarında ‘araç kilometresine hiç bakmadığının’ hatırlatılması üzerine de konuşan Şaban Çopuroğlu, “Aracımızın kilometresi 100 bine yaklaştı. 3 sene oldu biz göreve geleli, bu süre zarfında yaklaşık 80 bin kilometre yol yapmışız. Kilometre bir kıstas mıdır? Siyaseten söylenen bir laf vardır; ‘sıkılmadık el, girilmedik ev  bırakmayacağız’ Kayseri’de 1 milyon 500 bin insan var. 2 sene sonra seçim var. 2 sene sonra seçim olacak ve siz kentteki 714 mahalleyi ziyaret edeceksiniz, haftada 1 mahalleye ziyaret etmeniz lazım. Zaman zaman aynı yere 2 sefer ya da 3 sefer gittiğimiz de oluyor. Mutlaka her ilçede olmaya gayret ediyoruz. Bizim aleyhimize konuşan yorumcular bile bizim bu koşturmamızı takip ediyorlar” ifadelerini kullandı.

‘HER ŞEY İHTİYAÇ HALİNE DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA’

Pandemi sürecinde yaşana  işsizlik hakkında da yorumda bulunan Başkan Çopuroğlu, “Kayseri’de mobilyacılarımız ihracata mal yetişmekle meşguller. Bir taraftan da ham maddenin pahalı olması nedeniyle ham madde sıkıntısı çekiyorlar. Burada vatandaşın iş talebini anlamlı karşılamak lazım.Çünkü, insan; çocuğuna, evladına iş istiyor. İnsan daha az yorulacağı bir iş istiyor. Oralarda müthiş bir yığılma söz konusu. Özel sektörde de talep var, arz yok. Her dönem belli sıkıntılar olmuştur. Bu dönemde de, 15 ay kapalı kalan kafeler, lokantalar, halı sahalar kapalı kalmış. Devletimiz gerekli desteği sağladı. Ama, evde hiçbir şeyden tasarruf edemiyorsunuz. Hemen her şey  ihtiyaç haline dönüşmüş durumda. Bazı sektörlerde, düğün salonları gibi şu an yer bulmak mümkün değil. 5-6 ay gibi her şey normale dönerse, bu memleketin genç olması, üretmeye aç olması, tüketmeye yatkın olması ve ihracat yapmayı seven bir millet olması nedeniyle ekonominin pandemi sonrası toparlanması çok sürmez diye tahmin ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 ‘2023’TE SİYASETE MOLA VERECEĞİM’

2023 seçimleri hakkında da konuşan Şaban Çopuroğlu, siyasete mola vereceğini açıklayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Cuma günü görüşeceğiz’ dediğinde ben oraya gittiğimde, Kayseri’ye il başkanı olarak döndüm. Ben, bunu ilk defa size açıklıyorum. İnşallah 2023 seçimlerinde, siyasete mola vereceğim. Çünkü, buraya ‘bir şey olacağım, milletvekili, belediye başkanı olacağım’ diye gelmedim. Allah izin verirse emaneti teslim edeceğim ve işime gücüme döneceğim. Kabul edersiniz ya da etmezsiniz ben,  bana verilen emanete ihanet ve hıyanet etmemeye çalıştım. ‘Şu programa gitmesem olmaz mı?’ diye düşünce içerisinde olmadım. Bu görevi kabul ettiğim için böyle bir düşünceye kapılmadım. Bunu yapmamak hıyanettir. Net konuşuyorum. 2 kişi daha bu lafı söylesin alnından öperim. Hiçbir yere talip olmadım. Talip de değilim. Allah izin verirse o gün geldiğin de ben emaneti yeni gelecek il başkanına devir ettikten sonra  benim için en büyük gurur meselesidir. Köşeme çekilip, 17-0’ın tadını çıkarmak istiyorum. Allah 17-0’ı bize nasip etti. Biz kazandık demiyorum Allah bize nasip etti bu bana yeter hiçbir şeyde gözümüz yok” değerlendirmesinde bulundu.

Haber-Röportaj: Samed Aydın SUN


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU