AHİLİK SANAT SERGİSİ AÇILDI

Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) tarafından Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘Anadolu’nun Özü Ahilik Sanat Sergisi’ açıldı.

14.09.2021 16:28:00 0
AHİLİK SANAT SERGİSİ AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi KAYMEK A.Ş., tarihi Kayseri Kale içerisinde Ahilik Haftası dolayısıyla, Ahiliğin kurulduğu döneme ait motiflerin de yer aldığı ‘Anadolu’nun Özü Ahilik Sanat Sergisi’ açtı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Büyükkılıç açılışta yaptığı konuşmada, Ahilik kültürünün beşiği olan ve Ahiliğin tohumlarının ekildiği Kayseri’de bu kültürü daha iyi anlatabilmek için hazırlanan sergide Ahiliğin kurulduğu döneme ait motiflerin de yer aldığını ve 23 KAYMEK eğitmeni tarafından 45 günde hazırlandığını ifade etti.

Daha sonra serginin açılış kurdelesi protokol tarafından kesilerek, sergi gezildi.

KAYMEK A.Ş. sergide; sepetçilik, bakırcılık, kalaycılık, bileyicilik, nalıncılık, demircilik, debbağlık, hallaççılık gibi kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri anlatan eserlere yer verdi.

Debbağlık (dericilik) mesleğini yapan Ahi Evran’ın ve eşi Fatma Bacı’nın hazır giyim ve boyutlandırma teknikleriyle oluşturulmuş şekillerinin yanında 2m X 2m ölçülerinde diorama tekniğiyle oluşturulmuş 1 adet eser, 14 adet de tablodan oluşan sergide toplam 17 eser ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Eserlerde folyo rölyef, kaligrafi, keçe işi, basit nakış iğne teknikleri, cam boyama, cicim dokuma, hazır giyim, iğne oyası, mekik, tığ işi, Tunus işi, Maraş işi, hüsn-i hat, el dokuma, minyatür, kâğıt rölyef, çini işleme, makinede düz dikiş, tel sarma, diorama sanatları ve teknikleri kullanılarak, sanat eserlerinin arasında Ahiliğe ait önemli bilgilerin yer aldığı levhalara da yer veriliyor. Haber Merkezi


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI