KAYAKSEVERLER MACERA ARAMASIN!

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Emre Yurdakul, uyardı.

SAĞLIK 28.12.2023 15:40:00 0
  KAYAKSEVERLER MACERA ARAMASIN!

Kışın gelmesiyle birlikte kayak merkezlerinde sezon açılışları da başladı. 

SystemHospital doktorlarından Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Doktor Emre Yurdakulkayakseverlere önemli uyarılarda bulundu. 

Yurdakul; “Gözünüzü hastanede açmak istemiyorsanız macera aramayın" dedi.
Kayak yaparken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Op. Doktor Emre Yurdakul, kayak kazalarının daha çok yorgunlukla geldiğinin altını çizdi. Kayakta öğleden sonraları ve özellikle de tatilin son günleri yorgunluğun devreye girdiğini belirten Yurdakul, bu nedenle de en sık yaralanma ve sakatlanmaların bu zamanlarda meydana geldiğine dikkat çekti.
Keyifli olsa da yorulma hissi oluştuğu anda kayak yapmanın bırakılması gerektiğini belirten Op. Dr. Emre Yurdakul; yorgunluk, önemli yaralanma nedenlerinden biri, bu nedenle ne kadar keyif alıyor olsanız da yorulmaya başladığınızı hissettiğiniz anda kesinlikle durun ve yeteri kadar oturarak dinlenin. Bu kısa mola sizi olası bir kazadan korumada basit ama etkili bir yöntem. Her şeye rağmen bir sakatlanma durumu olursa da sakın yerinizden kalkmayın ve yardım ekibinin gelmesini bekleyin” şeklinde konuştu.
Kar üstünde kaymanın şüphesiz büyük bir zevk olduğunu, pistin dik olmasının da heyecanı artırdığını söyleyen Yurdakul, kayak keyfinin hastanede sonuçlanmaması için özellikle kayak yapmaya yeni başlayanların dik pistten kaçınması gerektiğini ve macera aramamaları gerektiğini kaydetti. 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”